sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Vuoden ikäinen bostoni!

Taisto täytti perjantaina vuoden ja sai synttärilahjaksi meiltä suuuuuren kuivatun naudan mahanpalan ja äitiltä ja isiltä hienon uuden puru/vetolelun. Kyllä on sintti kasvanut siitä kaksikiloisesta marsusta, jonka kannoin viime elokuussa kotiin. Onnea Taiston siskoille ja veljille!!

Viimepäivinä olenkin muistellut sitä päivää, kun haettiin Taisto Ilomantsista. Kun päästiin Ikosten kodin ovesta sisään (niin ensimmäisenä kohelsi Maija vastaan ihan mielettömällä tohinalla, eikä meinannut pysyä nahoissaan innostuksesta :D) ja näin pentuaitauksen niin ajattelin, että ei tuo ole ainakaan se Maijan pentue, kun ovat vielä niin pieniä. Mutta kyllä se vain oli se :). Sitten koitin etsiä Taistoa siitä vilinästä ja hulinasta, jonka kuusi pientä bostonia saa aikaiseksi (unohtamatta edelleen Maijan intoa uusista ihmisistä). Sieltä Taisto sitten löytyi ja Ulla nosti sen pienen marsunpoikasen syliini. Sitten juteltiin kaikista kasvatus- ja hoitojutuista ja sitten Ulla kysyi, että onko se pikku pentu nyt sellainen minkä haluan kotiin viedä. Siinä viidessä minuutissa oli minun sydämeni jo varastanut se pikku pallukka :)

Nyt tuo kymmenkiloinen "pallukka" nukkuu tyytyväisenä sylissäni, enkä ole päivääkään katunut sitä, että Ilomantsista tuo toukka kyytiin otettiin :)

Taisto järjesti mukavan yllätyksen tuoksi synttäriaamuksi. Komean kokoinen pissalammikko keskellä keittiön lattiaa. Kahden kuukauden sisäsiisteyden jälkeen. No, ei siinä vielä mitään, mutta nyt on laminaatti komeasti kuprulla juuri tuosta kohdasta...

Jos en muuten vielä ole kertonut, niin Taistosta on tulossa todellinen maalaiskoira! Ollaan muuttamassa syksyllä yhdeksän kilometrin päähän Auran keskustasta pieneen omakotitaloon, jossa meitä ympäröivät metsät ja pellot. Eikä yhtään naapuria. IHANAAA!!!! Enpä ole syksyä odottanut näin kovasti koskaan :) Taisto tykkää paikasta jo nyt, kun on niin hirveästi tukittavaa sillä aikaa, kun me rempataan kotia. Taistolle tehdään takapihalle suuuri aitaus, jotta poika ymmärtää pysyä poissa suden suusta. Oikeasti aita tehdään, jotta Taistoa ei tarvitse jatkuvasti hakea pitkin metsiä ja peltoja ja koska pelkään, että joko susi, karhu tai supikoira (ahma taikka mäyrä) tulee ja syö Taiston tai että raukka jää koheltaessaan auton alle :0.

Loppuun vielä ällöttävä ötökkäjuttu; löysin tänään Taistosta punkin! Se oli tuossa oikean jalan taipeessa... isi sai kunnian ottaa sen pois. Huomenna mennään ostamaan Taistolle punkkipanta. Ei enää punkkeja Taistoon, kiitos!

Tulevasta viikosta odotellaan lämmintä, jos vaikka Taisto innostuisi kuumissaan uimaan ja ymmärtäisi veden viilentävän voiman kesähelteillä :)

Lopuksi vielä kuva Taistosta kymmenen päivää vanhana, jotta ymmärtäisitte paremmin tuon marsu-kommenttini :)

Kuva: Ikonen

1 kommentti:

  1. Kyllä ne pennut olikin pieniä silloin haettaessa. Minäkin mietin, että miten saan pidettyä Allin hengissä, vaikka Maija oli jo ollut meillä.

    Onnea uuteen kotiin!

    VastaaPoista

Moikka!
Tänne voit kirjoitella terveisiä Taistolle!